Stop.hu: http://www.stop.hu/articles/article.php?id=453770




Ha rendszeresen leírja, ami bántja, könnyebben meg tudja emészteni. A naplóírással kiválóan karbantarthatja a lelkét, főleg ha nincs kivel megosztania a problémáit.


Amerikai kutatók újfent kimutatták, hogy a naplóírás lelkileg kifejezetten jótékony hatású. Ha az ember rendszeresen naplót ír, és megpróbálja kissé kívülről nézni a vele történteket ahelyett, hogy keservesen újraélné a rossz élményeket, akkor könnyebben megérti és megemészti a negatívumokat. Ezen túlmenően a naplóírás értelmet ad az életnek, mivel valamiféle perspektívát ad az eseményeknek.

A naplóírás nagyban hozzájárul a lelki háztartás karbantartásához, ám ehhez rendszeresnek kell lennie. Nem fontos kisregényeket írni, a legjobb röviden, szavakba önteni az élményeket. Erre vonatkozóan ugyan nem végeztek kutatást, de sokak szerint tollal papírra írni jobb, mint számítógépet használni, bár ez már egyéni ízlés kérdése is. Az viszont bizonyosnak látszik, hogy a sérelmek, érzelmek elfojtása a lehető legrosszabb megoldás. Ha valaki nem tudja kibeszélni vagy legalább kiírni magából ezeket, hatalmas feszültségek és a legrosszabb esetekben a tudattalanba süllyedt komplexusok válhatnak belőlük.
 

Szerző: idegen babérok  2009.10.07. 11:44 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://idegenbaberok.blog.hu/api/trackback/id/tr251433701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása