Stop.hu: http://www.stop.hu/articles/article.php?id=450435




A pénz nem boldogít, tartja a mondás, ennek ellenére mindenki a saját bőrén tapasztalja, hogy sok esetben a pénz igenis boldogít, de persze nem mindegy, hogy az ember mire költi: tárgyakra vagy inkább élményekre.
 

Egy friss amerikai pszichológiai kutatás szerint élményeket vásárolni, pontosabban azért pénzt kiadni, hogy az embernek valamilyen maradandó élményben legyen része, tehát elmenni színházba, étterembe, elutazni, sportversenyen részt venni sokkal kifizetődőbb, mint valamilyen tárgyat vásárolni.

A kellemes élmények emlékét nem lehet megunni, ám a tárgyak, anyagi javak egy idő után érdektelenné válnak. A pénz nem boldogít mondás leginkább azt jelenti, hogy az ingó és ingatlan vagyontárgyak önmagukban igazi élmények nélkül nem sokat jelentenek.

Ám ha a pénz - és ehhez nem feltétlenül kell sok - gazdag élményekhez juttat hozzá, akkor igenis boldoggá teheti az embert, de ebben az esetben már nemcsak a pénzről, hanem az illető személyiségéről is szó van. Persze sok nőnek és férfinak a shoppingolás is nagy élmény, de valószínű, hogy ez csak röpke örömet szerez, ezért kell folyton megismételni.

Szerző: idegen babérok  2009.10.07. 11:40 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://idegenbaberok.blog.hu/api/trackback/id/tr601433696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása