origo.hu: http://www.noilapozo.hu/20091113/koran-november-kozepen-jott-karacsonyi-laz-az-uzletekben

Egy hete kezdődött, azóta megállíthatatlanul terjed a karácsonyi láz, pedig még több mint egy hónap van szentestéig. Ez pontosan annyi idő, hogy túltelítődjünk az ünnep szellemével, és mire odajutnánk, már unjuk az egészet.

A karácsony a szeretet ünnepe, amikor a családok összegyűlnek és meghitt hangulatban töltenek pár nyugodt, csendes napot, amikor félreteszik a napi gondokat, a politikát, és csak egymásra figyelnek. Nos, ez az idill egészen messze van a fogyasztói társadalom által ránk erőszakolt karácsonyi szellemtől, ahol a pénzköltésen van a hangsúly, mert azt hiszed, minél többet keringesz a túlzsúfolt bevásárlóközpontokban drága ajándékok után kajtatva, annál nagyobb örömet szerzel szeretteidnek, tehát annál boldogabb lesz a karácsonyod.



Elérésed érdekében minden pr-fortélyt bevetnek, már jóval az ünnepek előtt megtalálják az embereket a karácsony témájával, és persze vásárlásra ösztönzik őket. (Nincs azzal baj, hogy hangolódni kell a karácsonyra, Advent időszaka is erről szól, na de november közepén?) Szóval a november közepén történő karácsonyi ráhangolás nálunk már egyenlő a nyomulással, hiszen mindenhol fenyőgirlandok, hatalmas üveggömbök lógnak, nem is beszélve a hatalmas karácsonyfákról, amelyekbe a napokban több helyen is belebotlottunk.

Attól tartunk, hogy mire itt lenne az ideje, pontosan addigra fog minket hidegen hagyni az egész, és csak egy kellemetlen, túlértékelt felhajtásként gondolunk majd az ünnepre, a szentestére pedig csak azért fogunk vágyakozni, mert akkor hála istennek zárva vannak az üzletek, és mindenki otthon van. Mivel mindez kikerülhetetlen, csak reménykedni tudunk benne, hogy mire odajutunk, nem lesz tele a hócipőnk.
 

Szerző: idegen babérok  2009.11.13. 09:56 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://idegenbaberok.blog.hu/api/trackback/id/tr561521935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása