Női lapozó: http://www.noilapozo.hu/20090926/a_kerekparos_kozlekedes_es_munkabajaras_elonyei_es_szepsegei

Szerencsére egyre szaporodik azoknak a száma, akik nem autóval, nem is tömegközlekedési eszközzel, hanem biciklivel járnak dolgozni. Ha még nem próbáltad, kedvcsinálóként elmeséljük, miért érdemes reggelente kerékpárra pattanni.

Egyre többen választják a biciklit közlekedési eszközként, és most nem a divatból, évente kétszer, a bicajos felvonulás estéjén kerekező mintabringásokról beszélünk, hanem azokról, akik naponta, a munkába is elbicajoznak. Nem tudja, miről marad le, aki még nem próbálta.
A leizzadás sem lehet már kifogás, hisz enyhébb az idő, és még épp van néhány hetünk arra, hogy kihasználjuk a bicaj előnyeit - mert ilyesmi aztán bőven akad!



Például nem kell ezer emberrel összepréselődve, álmosan zötykölődni reggelente a tömegközlekedési eszközökön, amiért ráadásul még fizetni is kell, és nem is keveset. A bicajon nincs tömeg, ingyen van, arról nem is beszélve, hogy mennyire fel tudja ébreszteni az embert a reggeli kardioedzés, főleg, ha hegymenet is tartozik az útvonalhoz. Az sem mellékes, hogy sokszor az autónál is gyorsabban érjük el a célunkat - gondoljunk csak a remek kis dugókra. Ha akarjátok tudni, milyen érzés egy Duna-hídon átkerekezni az egyre csípősebb levegőben, nézni az ébredező várost, aztán nemhogy fásultan, hanem frissen, felpörögve megérkezni a munkahelyre, akkor itt az idő, hogy megragadjátok a kormányt. Közhely, de tényleg sosem késő elkezdeni.
 


 

Szerző: idegen babérok  2009.09.26. 08:59 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://idegenbaberok.blog.hu/api/trackback/id/tr241407977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása