koos.hu: http://koos.hu/2009/07/24/augusztusban-indul-a-nemzeti-energiatakarekossagi-program

http://www.khem.gov.hu/data/cms1998616/nep.bmp

2009. augusztus 1-jétől nyújthatók be pályázatok az idei Nemzeti Energiatakarékossági Program forrásaira. A Program a lakosság energiahatékonysági beruházásait ösztönzi, nyílászárók cseréjéhez vagy hőszigeteléséhez, fűtés vagy melegvíz-ellátás korszerűsítéshez, lakások hőszigeteléséhez, valamint a megújuló energiafelhasználáshoz kínál összesen 1,5 milliárd forint értékben vissza nem térítendő támogatást. Emellett az érdeklődők a „Sikeres Magyarország” hitelrendszer keretében további 15,1 milliárd forint kedvezményes kamatozású hitelre is pályázhatnak. Információs tel:(06-1) 802-4350

http://www.lendulet.hu/data/cms1558231/2.jpg

A pályázati rendszer kiírója a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium, közreműködő szervezete az Energia Központ Nonprofit Kft. A KHEM a korábbi évek tapasztalatai alapján módosította a pályázati kiírásokat az egyszerűbb, az igényekhez jobban alkalmazkodó, az energiatakarékossági célokat hatékonyabban szolgáló rendszer érdekében.

A pályázati rendszerben a minisztérium idén négy különböző beruházási cél megvalósítását segíti, az egyes konstrukciókhoz eltérő támogatási intenzitás és maximális támogatási összeg tartozik. (A részleteket ld. a csatolt táblázatban.)

  1. Nyílászárók cseréje vagy utólagos hőszigetelése,
  2. Fűtés és használati melegvíz-ellátás korszerűsítése,
  3. Lakóépületek utólagos hőszigetelése,
  4. Megújuló energia felhasználása.

http://www.khem.gov.hu/data/cms1998562/t__bl__zat_kis.bmp

„A különböző összegek és támogatási mérték alapja, hogy az energetikailag hatékonyabb korszerűsítéseket magasabb hozzájárulásokkal ösztönözzük. Idén egyedi pályázati lehetőséghez jutnak az iparosított technológiával épült épületek lakásainak a tulajdonosai is” – emelte ki Oláh Lajos, a szaktárca államtitkára.

A részletekről a pályázók a minisztérium (www.khem.gov.hu) és az Energia Központ Nonprofit Kft. (www.energiakozpont.hu) honlapjáról tájékozódhatnak, itt találhatók meg a pályázat beadáshoz szükséges nyomtatványok. A hitelprogram részletes feltételei és a finanszírozó hitelintézetek elérhetősége a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (www.mfb.hu) honlapjáról tölthető le.

Szerző: idegen babérok  2009.09.18. 11:49 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://idegenbaberok.blog.hu/api/trackback/id/tr71390407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása