Otthon.hu:

 

Bár villámlás tekintetében kiemelt időszaknak számít a nyár, az utóbbi években többször előfordultak sűrű villámokkal kísért zivatarok ősszel és télen is. Az elektromos hálózatban keletkezett villámkárok ellen túlfeszültségvédő berendezés használatával védekezhetünk.


Magyarországon évente átlagosan 30-40 zivataros nap fordul elő. Idén különösen sok zivatar alakult ki a nyár folyamán nagy mennyiségű csapadékkal és jégesővel, villámcsapás okozta káreseményekkel. Ugyan a zivatarok száma a nyári napok múltával csökken, ritkán ugyan, de télen is előfordulhatnak zivatarok, évente legfeljebb 1-2 alkalommal. A villámcsapás helyét előre meghatározni nem lehet, sokszor a legváratlanabb helyeken tapasztalható – mondta Sándor Valéria, az Országos Meteorológiai Szolgálat Repülésmeteorológiai és Veszélyjelző Osztály vezetője.


A villámcsapás ellen a villámhárító önmagában nem nyújt teljes körű védelmet. A villámlás okozta túlfeszültség a telefon- és hírközlési kábeleken keresztül is bejuthat otthonunkba, ami tönkreteheti az elektronikai berendezéseket, a televíziót, a számítógépet vagy a házi-mozirendszert, a kapunyitó- vagy a riasztórendszert, több százezer forintos kárt okozva ily módon.

 

Ha pedig az árat vesszük figyelembe, egy túlfeszültségvédő berendezés néhány ezer forinttal minimális befektetésnek bizonyul.

 Line-R

Az APC SurgeArrest Home/Office sorozata magas szintű védelmet biztosít számítógépek, elektronikus berendezések és a hozzájuk kapcsolt eszközök számára. A SurgeArrest nemcsak a tápkábelen, hanem telefonvonalakon és – bizonyos modellek esetén – a koaxiális kábeleken érkező feszültséglökések ellen is véd. Legmodernebb áramkörei még a legérzékenyebb elektronikai berendezések számára is kitűnő védelmet biztosítanak a nagyobb feszültségingadozások károsító hatásai ellen. A csatlakozó aljzatok nagy száma, a 2,5 méteres tápkábel, a telefonvonal-osztó, az állapotjelző LED-ek, a kábelrendező, valamint az APC által vállalt élettartam garancia teszik a rendszert teljessé.

www.apc.com

Szerző: idegen babérok  2009.09.17. 12:02 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://idegenbaberok.blog.hu/api/trackback/id/tr181388113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása