Orientpress: http://www.orientpress.hu/portal.php?ReszletesHir=1&HirID=53658&ajanlo=RSS

A dolgozó anyák örökösen napirenden tartják a „használhatatlan” férfi” mítoszát, aki alig végez házimunkát, s ezzel akarják magukat nőiesebbnek érezni, állítják új kutatások. A Female Breadwinner című tudományos lap tizenötezer női karrier elemzését adja közre.

A kutatások azt állapították meg, hogy a lazsáló férfiak elméletét azok a nők alkották meg, akiknek „nyomasztó bűntudatuk” van karrierjük miatt, melyet a hagyományos feleség- és anyaszerep helyett választottak.

Dr. Rebecca Meisenbach azt közölte a Telegraph újságíróival, hogy ezt az elméletet újra megerősítette az tény, hogy csak azok a nők nem érezték magukat nagymértékben felelősnek az otthonuk ellátásáért, akiknek nem volt tizennyolc évesnél fiatalabb gyermekük.

„A házimunka az irányítás érdekes határesetét képviseli.” – mondta. „ A nők egyfelől a házimunka megtartott felügyeletéről számoltak be. A partnerek elláttak bizonyos otthoni teendőket, de csaknem minden esetben előzetes felkérés után.”

A nők azzal, hogy irányítják a férfiak által végzett házimunkát, fenntartják az otthon hagyományosan feminin szférájának felügyeletét.

 

Szerző: idegen babérok  2009.11.24. 10:22 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://idegenbaberok.blog.hu/api/trackback/id/tr861548358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása