168 óra: http://www.168ora.hu/dolcevita/a-nem-dolgozo-anyak-gyermekei-egeszsegesebbek-44282.html

Egy brit tanulmány szerint a nem dolgozó anyák gyerekei egészségesebbek, mint azok, akikkel nem marad otthon több éven át az édesanyjuk.
Ők ugyanis gyakrabban esznek egészségtelen ételeket, több időt töltenek a tévé előtt és kevesebbet a házi feladat elkészítésével.

Az otthon maradó édesanyák körültekintőbben állítják össze a gyerekek étrendjét, és többet is tudnak foglalkozni velük - állítják a kutatók, akik ugyanakkor meg is jegyzik: ezzel nem arra akarnak utalni, hogy a gyermekes nőknek egyáltalán nem kellene munkába állni.

A kutatók szerint az idő az, ami meghatározza, hogy egészségesen élünk vagy sem. A dolgozó anyáknak kevesebb idejük és energiájuk van főzésre, bevásárlásra, egyáltalán: az egészséges étrend végig gondolására, mint ahogy arra is, hogy tanuljanak, játsszanak gyermekeikkel.

Nagy-Britanniában 12 500 gyermek bevonásával készült el az a tanulmány, amelyikből kiderül: a dolgozó anyák a gyerekeiket gyakrabban viszik autóval iskolába, ezek a gyerekek többet néznek tévét, többet nassolnak és több cukros üdítőt fogyasztanak, kevesebb zöldséget és gyümölcsöt esznek, mint azok a gyerekek, akiknek a mamája otthon van.

A felmérésből az is kiderült, hogy a dolgozó anyák gyermekeinek 37 százaléka nassol, és 41 százalékuk rendszeresen iszik édes, szénsavas üdítőitalokat. Hatvan százalékuk pedig napi két óránál is hosszabb ideig néz tévét vagy ül a számítógép előtt.

A kutatást vezető Caherine Law professzor azt mondta, a dolgozó anyák legnagyobb ellensége az idő - pontosabban az idő hiánya - azoknak az anyáknak, akik dolgoznak, sokkal nehezebb feladat a gyermekek megfelelő ellátása, ugyanis egyszerűen nincs rá elég idejük - mutatott rá Law professzor – írta a Kisalföld.hu a Daily Mail cikke alapján.

 

Szerző: idegen babérok  2009.10.01. 10:27 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://idegenbaberok.blog.hu/api/trackback/id/tr711420135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása